The Rift från Oculus Rift, en virtuell värld för entusiaster på frammarsch

Oculus Rift ett litet företag med stora tankar som skapade ett projekt inom utveckling av ett Virtual Reality-headset. Företaget utvecklade, med stor kunskap och kännedom, en prototyp för så kallad ”immersive gaming” i virtuella världar.

Denna prototyp användes för att skapa ett utvecklings kit som kunde fås mot större donationer då företaget lade upp sitt projekt på Kickstarter 2012, för att finansiera utvecklingen. Vid den lanseringen av projektet på Kickstarter, så blev intresset och förtroendet för denna utveckling gigantisk och skapade ett utvecklingskapital på 2,4 miljoner dollar.

Numera är hela den karusellen löst av Facebook. Varken företaget Oculus Rift, projektet eller dess grundare behöver längre tänka på pengar eller utvecklingsbidrag. Facebooks enastående förtroende för projektet visades genom att de i mitten av detta år genomförde ett köp av Oculus Rift för ofantliga 400 miljoner dollar och 1,6 mijarder i Facebook aktier.

Vad är Oculus Rift och är det värt 2 miljarder dollar

Oculus Rift, eller The Rift, är ett headset som placerar dig i spelets hjärta. Med en inbyggd skärm för spelkonsumenter där du kan styra delar av spelet genom egna rörelser. I och med detta fås en högre och intensivare spelkänsla.

Efter det kommer vi till punkten om projekt Oculus Rift kommer att vara värt alla de enormt frikostigt satsade pengarna. Spelvärlden är stor, och intresset för Oculus Rift är stort. Några av spelvärldens största giganter och utvecklare tror på Oculus Rift. En del av dem har redan anslutit sig till projektet.

Hur det kommer att gå för Oculus Rift är för tidigt att säga, men när Facebook har en hand med i spelet så brukar ju det mesta gå att lösa. Vi kommer förmodligen att få se en utveckling av Facebook också, åt det virtuella hållet. Vi får vänta och se. Mer kan du läsa här.

This entry was posted in Nytt by .