Saga Norén är karaktären som vi har längtat efter

Saga Norén från den väldigt populära dansk-svenska kriminalaren Bron är inte som de flesta andra kriminalare som vi har fått följa i svensk TV. Hon är inte hårdkokt och våldsam som Gunvald från Beck eller kör med någon uttjatat typisk jargong som vi sett så många gånger förut. Nä, Saga är inte på det sättet och det gör att hon får kämpa för att överhuvudtaget bli accepterad av sina kollegor. Saga har svårt för det sociala spelet och att förstå ironi och humor. Hon får kämpa med att lära in beteenden som för övriga är helt naturliga.

Saga är effektiv och otroligt smart och framförallt otroligt allmänutbildad. Hon har en kunskapsbank som hon snabbt kan plocka fram fakta ifrån och som hjälper henne i de fall hon ska lösa. När hon jobbar med ett fall så går all hennes tid åt att läsa på om fallet och analysera mördaren. Hon har svårt att förstå att övriga kollegor vill vara lediga, ha matpauser och ett privatliv utanför jobbet. För jobbet är Sagas liv och det hon lever för.

Under tiden som vi får lära känna karaktären Saga Norén så får vi reda på hennes komplicerade bakgrund, familjen hon har brutit med och hennes systers tragiska öde. Saga är väldigt ensam och hennes enda vän i världen var kollegan Martin Rodhe, kollegan och vännen som hon var tvungen att sätta i fängelset. Under den kommande säsong tre av Bron så får vi följa Sagas kamp utan Martin och med nya kollegor som hon inte fungerar med. Dessutom så tar hennes mor kontakt med henne igen, en kontakt som hon för längesedan bröt. Detta tar hårt på Saga, hon vill inte ha med henne att göra.

This entry was posted in Nytt by .