Om P3 Guld i Sveriges Radio

P3 Guld är en hyllning till svensk musik, som från början skapades av svensk och dansk radio. P3 Guld har arrangerats årligen sedan 2001, men gick under de två första åren under det danska namnet P3 Prisen. Sedan Sveriges Radio tag över hela arrangemanget för svensk räkning under namnet P3 Guld, så är det nu trettonde året i följd som detta arrangemang går av stapeln.

Priset utdelas i nio olika kategorier, varav fem av dessa är valda av P3´s lyssnare. I de andra fyra kategorierna: pop, hip hop/soul, dance, rock/metal, väljs vinnarna av speciellt utvalda jurygrupper med kunskap från musikindustrin.

I mångt och mycket är denna gala en kopia av alla de stora galor som har funnits runt om i världen under mycket längre tid. På denna gala som varje år kan ses live eller höras i radio delas dessa priser ut under direktsändning. Första året P3 Guld arrangerades hölls galan i Växjö, men har sedan 2004 hållits i Göteborg.

Den 17:e januari 2015, P3 Guld live på Scandinavium i Göteborg

Bijetter är släppta till årets gala 2015, och kan som vanligt köpas via Ticnet för mellan 395 till 460 kronor. För dig som inte vill ta dig till Göteborg för att se denna P3 Guld detta år, så kommer hela galan att sändas live både via P3 Sveriges Radio samt SVT1 klockan 21.00 den 17:e januari.

Programledare för årets gala kommer att vara Tina Mehrafzoon och Kodjo Akolor. Som vanligt så kommer detta arrangemang att vara fullspäckat med underhållning från välkända svenska artister. Detta år finns bland annat Tove Lo, Little Jinder, Linnea Olsson och Joy med flera att uppträda.

Just nu kan du som vill även rösta fram din favorit till en vinstplats på årets P3 Guld gala.

This entry was posted in Nytt by .