Om den populära TV kanalen MTV

MTV är en musik och underhållningskanal som överlevt i många år. Kanske just för dessa unika förmåga att ändra sig med tiden, och alltid vara med i de moderna svängana om vad som är intressant för dagens ungdom. En ungdomskanal är just vad MTV är idag. Från början var MTV en renodlad TV kanal som bara visade musikvideos.

Idag har musiken fått ett allt mindre rum i MTV´s innehåll och programtabeller. Numera visas annat innehåll i form av underhållningsprogram och reality shower. Även tecknad satir som Bevis and Butthead har redan för många år sedan fått musiken att vika sig för annat innehåll.

Trots allt så behåller MTV sin popularitet, och har fortfarande en stor mängd tittare som gillar det nya i8nnehållet som är avsett att attrahera den yngre skaran av tittare.

Lite historia om TV kanalen MTV

MTV startade sina sändningar i amerikansk TV redan så tidigt som 1981. Detta betyder att MTV nu är 33 år gammal som TV kanal. MTV blev snabbt ett populärt koncept som spred sig runt hela den amerikanska kontinenten, och redan 1 augusti 1987 så hade MTV Europé sin lansering. Den första musikvideo som sändes i MTV Europé var Money for Nothing med Dire Straights.

Efter detta så har MTV delats upp i många olika lokala varianter med olika programtablåer anpassade för det land som innehar sändningarna. I Sverige har vi idag MTV Sverige som har sin bas i Stockholm och distribueras som gratisutbud av Viasat och Boxer. I detta koncept ingår också MTV Nickelodeon och MTV Rocks.

Under 2088 dök ytterligare en kanal vid namn MTVN HD upp. MTVN HD är en kanal som sänder musik och underhållning i de flesta länder i Europa. Denna kanal distribueras också av Viasat och Boxer och är en betalkanal.

This entry was posted in Nytt by .