Leonardo DiCaprio fick sin Oscar tillslut

Leonardo DiCaprio har spelat som huvudroll i ett flertal storfilmer och har varit nominerad till Oscarsgalan fem gånger, men har aldrig lyckats knipa det där priset som han länge har strävat efter. Det har skämtats många gånger om just det här ämnen på internet, att Leo aldrig fått den där Oscarsstatyetten. Men tillslut, för sin starka insats i The Revenant så fick han äntligen ta emot Oscarsstatyetten för bästa manliga huvudroll. Något jag tror vi alla blev glada över, då Leonardo DiCaprio om någon förtjänar detta pris efter alla filmer som han har medverkat i.

Under sitt tal så tackade han regissören Martin Scorsese som har lärt honom allt inom filmkonst. Men den största delen av talet ägnade han åt miljöfrågan och påpekade att 2015 har varit det varmaste året någonsin, vilket är oroväckande. Under inspelningen till The Revenant så fick man flytta produktionen till den sydligaste polen för att ens kunna hitta snö påpekade Leonardo DiCaprio. Klimatpåverkan är på riktigt och händer här och nu, vilket gör att vi måste reagera och jobba tillsammans för en förbättring. The Revenant handlar om just människans förhållande till jorden, en filminspelning som uppenbart har gett Leo ännu mer insikt i frågan

The Revenant

Filmen är baserad på en roman med samma namn, skriven av Michael Punke och är en amerikansk biografisk westerntriller från 2015. Under Oscarsgalan 2016 var filmen nominerad till 12 stycken Oscars, inklusive Bästa film. Slutligen så kammade den hem, tre priser för bästa regi, bästa manliga huvudroll och för bästa foto.