Köpa skivor på nätet

Det var för länge sedan som skivbutikerna stängde ner. Det finns ett fåtal kvar idag men inte som förut när man kunde se tre, fyra skivbutiker i samma stad. Idag finns det inte plats för många aktörer och de flesta har utökat sitt utbud med andra varor eller säljer bara vinylskivor eller liknande. CD-försäljningen har minskat, helt klart. Man trodde att CD:n skulle stå sig länge men så var inte fallet. Nu går det lika bra att köpa sina skivor på nätet, få dem hemskickade eller som nedladdningsbara filmer

Köpa på CDON

CDON har från början en nischad butik på nätet som bara sålde musik. Deras slogan var vid år 2000 ”CDON – Din skivbutik på nätet”. Idag ser det helt annorlunda ut, nu säljer man mycket mindre av CD-skivor och musik. Idag är det filmer och hemelektronik som toppar listorna. Men, det är fortfarande en prisvärd butik om man vill köpa sig en ny skiva, det måste vi säga.

Idag är CDONs slogan lite annorlunda. Nu står det ”CDON.COM – Nordens största varuhus”. Där kan du handla film, spel, musik, elektronik, prylar för hem och trädgård, kläder, skor och leksaker. Det finns även skönhetsprodukter som smink, parfym och hårvård.

Köpa på Ginza

Är du så gammal så att du kommer ihåg Ginzakatalogen som damp ner i brevlådan ett par gånger per år? Då är vi två! Det går inte att glömma känslan av att bläddra igenom det senaste numret och kryssa för det man ville köpa. Den var så stor, det fanns oändligt med musik kändes det som. Det som inte fanns hos Ginza fanns nog ingen annanstans heller. Det känns lite vemodigt när man tänker på det. Det var en annan charm att beställa musik då, man fyllde i en talong och skickade den på posten. Efter ett par veckor så landade beställningen och man var överlycklig. Idag är det inte samma sak, idag går man in på nätet och beställer. Varorna kommer i regel nästa dag. Det är bra, men man saknar ändå spänningen med att kika i katalogen.

Idag har Ginza valt att gå samma väg som CDON, nämligen att satsa på ett större utbud. För att överleva är detta ett måste, man köper inte CD-skivor i lika stor utsträckning längre. Men Ginza fortsätter att promota musiken så gott det går. Besöker man deras butik på nätet ser man tydliga skillnader i layaouten och designen på sidan. Musiken får mer plats hos Ginza än vad den får hos CDON.

Hos Ginza kan du köpa film, musik, spel, böcker, elektronik, hushållsprodukter och leksaker.

Ett litet tips när du besöker Ginzas butik på nätet, då ska ni gå till ”Retrobutiken”. Där finns det många roliga och nostalgiska produkter. Köp retroelektronik som gamla jukeboxar, radioapparater och skivspelare. Vad sägs om en cykel med en påhängsmotor för bara 4995 kr? Riktigt häftigt faktiskt. Eller varför inte en utomhusgrill som är formad som en V8-motor? Det finns allt möjligt där.

Vill du besöka CDON går du till cdon.se

Vill du besöka Ginza går du till ginza.se